2013. március 11., hétfő

Formálódik a koncepció_01



Körforgalom.
Középen Szűz Mária Szobor, mely vízen áll, amelybe tükröződhet a szobor, az éjszakai fények. Körötte gyeppel borított keskeny domb, melyre leheveredhetünk. De a befoglaló kör a mostani, ez nem változik.
Az utakon kocsik zötyögnek. Ez egy forgalmas tér, hozzá tartozik. Helyenként apró szintemeléssel lassítva a közúti forgalom (lakóövezet, lehetséges, sőt, szükséges).
Körülötte szintbe hozott gyalogos térfüzér, mely néha belső kertekbe lépcsőzik. 
Buszmegálló tere, az étterem tere, a kávézó tere, a kisbolt-pékségposta tere.
Templom előtt találkozótér. Gránitburkolattal burkolva. A fasor megszűri egyik felét, de a templom előtti tér tiszta marad.
Átellenben szomszédsági tér. A templom látványára ágyazva. A sarkon nem akadályozza a látást.
Ott van a bolt. A virágüzlet és az újságos. Be tud állni a tejeskocsi. 
Ott van a szomszédsági ház. Kertje lesüllyesztve, a járdáról lelépcsőzve. A lépcsővel szemben fal: fehér lap, színpad, szabadtéri 'vetítővászon'. Utána a kert gyeppel borítva, a több szint magas dachplatan összefogja a szomszédsági ház szintjeit. Alul a kertre nyíló, déli tájolású, nagyméretű közösségi tér, mely a burkolt köztér alá lóg. A burkolt köztér enyhén lépcsőzik, csupán 1-2 cm-t. Fehér travertinnel van burkolva. A lépcsőző szegélyre le lehet ülni. A járda mentén pedig az alatta lévő közösségi tér bevilágítója fut végig, ahol a szomszédsági ház felnézhet a templomra, és beengedheti az észak-keletről jövő szórt fényt..........szűkszavúan ennyi. A többit a rajzok mesélik el.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése